Sac Tava

Sac Tava Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram dana eti
- 2 adet orta uzunluk domates
- 2 adet sivri biber
- 1 adet büyük uzunluk kapya biber
- 1 adet büyük uzunluk soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
Sac Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağı ve sıvı yağı tavamıza alıyoruz.
- Yağ eridikten sonra saclık doğranan etlerimizi ekliyoruz.
- Yüksek ateşte etlerimizi kavuruyoruz.
- Etler suyunu bırakıp çektikten sonra biraz daha su ekleyip etlerin uygunca pişmesini sağlıyoruz.
- Daha sonra soğanları ve sarımsağı katıp kavuruyoruz.
- Sonra sırayla biberleri ve domatesi katıyoruz.
- Baharatları da üzerine ekliyoruz.
- Domatesler de suyunu çektikten sonra yemeğimiz hazır.Afiyet olsun.
Sac Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


