Hazır Mayalı Focaccia

Hazır Mayalı Focaccia Tanımı İçin Malzemeler
Ön maya için;
- 150 ml su. (3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı)
- 150 gram un. 1 su bardağı+2 yemek kaşığı)
- 1 gram instant maya ( yarım çay kaşığı)
Hamur için;
- Ön maya
- 175 ml su (1su bardağında 1 parmak az)
- 350 gram un ( 2 su bardağı + 1 yemek kaşığı)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 gram maya (1.5 çay kaşığı)
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 çay kaşığı bal
Hazır Mayalı Focaccia Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ön maya için bütün gereçler karıştırılır.
- Oda sıcağlığında 12- 16 saat bekletilir(çok az maya kullandığımız için uzun mayalama süreci var)dilerseniz buzdolabında 20-24 saat bekletebilirsiniz.
- Hamur için, beklettiğimiz ön maya ve öteki gereçler karıştırılır. (bu etap kıymetli )
- Uzunca özdeşene kadar yoğrulur.
- Dilerseniz mutfak şefiyle yoğurabilirsiniz.
- Hamuru 30 dakika bekletin.
- Katlama süreci uygulayın(6 -7 defa katlayın).
- 30 ar dakika ortayla toplamda 3 defa bu süreci yapın.
- Eğer hamurunuz esneyip uzamıyorsa katlama sürecini bir iki defa daha 30 dakika ortayla tekrarlıyabilirsiz.
- Pişireceğiniz kabı zeytin yağ ile yağlayın hamuru koyun üzerine zeytin yağı sürün buzdolabında 12 saat bekletin.
- En son zeytinyağı sürün parmaklarınızla şekilendirin üzerine istediğiniz sebzelerden ekleyin.
- 220 derece fırında alt üst ayarda 35-40 dakika pişiriniz.
Hazır Mayalı Focaccia Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











