Ekmek Tarifi (Tam Buğdaylı)
Ekmek Tanımı (Tam Buğdaylı) İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı ınstant maya
- 6 su bardağı un (ben 2 su bardağını mısır unu geri kalan 4 su bardağı unu tam buğday kullandım)
Üzeri için;
- Çörek otu
- Susam
- Kekik
Ekmek Tanımı (Tam Buğdaylı) Nasıl Yapılır?
- İlk olarak ılık sütü tuz ve mayayı bir kapa alıp açalım.
- Sonradan yumurta ve unu yoğurmaya başlayıp sütlü karışıma ek edin.
- Yaklaşık 5 dakika yoğurduktan sonra 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Mayalandıktan sonra üzerine susam, çörek otu ve kekik ekleyip 150 derece evvelce ısıtılmış fırında 1 saat denetimli formda pişirelim.
- Fırını kapatıp yarım saat kadar fırın sıcaklığında bırakabilirsiniz. Afiyet olsun.
Ekmek Tanımı (Tam Buğdaylı) Fotoğraflı Yapılışı











