Ekmek Tarifi (Tam Buğdaylı)

Ekmek Tanımı (Tam Buğdaylı) İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı ınstant maya
  • 6 su bardağı un (ben 2 su bardağını mısır unu geri kalan 4 su bardağı unu tam buğday kullandım)

Üzeri için;

  • Çörek otu
  • Susam
  • Kekik

Ekmek Tanımı (Tam Buğdaylı) Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak ılık sütü tuz ve mayayı bir kapa alıp açalım.
  2. Sonradan yumurta ve unu yoğurmaya başlayıp sütlü karışıma ek edin.
  3. Yaklaşık 5 dakika yoğurduktan sonra 1 saat mayalanmaya bırakın.
  4. Mayalandıktan sonra üzerine susam, çörek otu ve kekik ekleyip 150 derece evvelce ısıtılmış fırında 1 saat denetimli formda pişirelim.
  5. Fırını kapatıp yarım saat kadar fırın sıcaklığında bırakabilirsiniz. Afiyet olsun.

Ekmek Tanımı (Tam Buğdaylı) Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Öfelemeç Tarifi
Fırında Kaz
Evde En Basit Şekilde Yumurtalı Basit Sanayi Tostu
Lorlu Poğaça
Pirpirin Aşı Çorbası (Semiz Otu)
Sütlü İrmik Helvası
Hdabla | © 2025 |