Sütlaç (Tüm Önemli Püf Noktalarıyla!)

Sütlaç (Tüm Değerli Püf Noktalarıyla!) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 5 su bardağı su
  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı (nişastayı açmak için) süt
  • 1,5 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1,5 yahut 2 su bardağı toz şeker (tatlı sevme durumunuza bağlı olarak tercih edin.)
  • 1 paket vanilya yahut bir kaç damla sıvı vanilya
  • Tarçın
  • Doğranmış fındık yahut damak tadınıza nazaran süsleme yapabilirsiniz

Sütlaç (Tüm Kıymetli Püf Noktalarıyla!) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinci yıkayıp süzün, tencereye alın ve 5 su bardağı su ekleyin.
  2. Kısık ateşte, suyunu çekene kadar pişirin.
  3. Üzerine 5 su bardağı sütü ekleyin ve karıştırarak kaynamaya bırakın.
  4. Ayrı bir kapta 1 su bardağı süt ile 1,5 yemek kaşığı buğday nişastasını karıştırarak açın ve uygunca erittiğinden emin olun.
  5. Kaynayan sütlü karışıma nişastalı sütü ekleyin ve daima karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
  6. Şekeri ekleyin ve karıştırarak 5 dakika daha kaynatın.
  7. Ocaktan aldıktan sonra 15 dakika dinlendirin.
  8. Kâselere paylaştırıp soğumaya bırakın.

Püf noktaları:.

✔ nişastayı eklerken dikkat! nişastayı soğuk sütle düzgünce açıp, büsbütün erittiğinden emin olmalısın. Aksi halde topaklanabilir ve tatlının kıvamı bozulabilir.

✔ pirinci kısık ateşte pişir! pirinçleri kısık ateşte suyunu çekene kadar haşlamak hem kıvamını daha uygun oturtur hem de sütlaca daha fazla lezzet katar.

✔ şekeri en son ekle! şekeri başta eklemek, pirinçlerin yumuşamasını zorlaştırabilir. Pirinç büsbütün piştikten sonra şekeri eklemek daha uygun bir kıvam sağlar.

✔ sütün tadı önemli! nitekim lezzetli bir sütlaç için tam yağlı ve taze süt kullanmalısın. Pastörize sütler de olur fakat çiğ sütü kaynatıp kullanmak daha ağır bir tat verebilir.

✔ tahta kaşıkla karıştır! sütlacı metal kaşık yerine tahta kaşıkla ve daima karıştırarak pişirmek, tabanı tutmasını önler.

✔ fırın sütlaç yapıyorsan yumurta ekle! fırın sütlaç yapmak istersen, 1 yumurta sarısını nişasta karışımına ekleyerek fırına vermeden evvel karıştırabilirsin. Bu, üzerinin hoş kızarmasını sağlar.

✔ kıvamı çok koyu olmasın! ocağın altını kapattığında sütlaç biraz sıvı üzere görünebilir. Dinlendikçe kıvamı yoğunlaşacaktır, fazla koyu pişirme!.

✔ servis öncesi dinlendir! pişen sütlacı kesinlikle oda sıcaklığında 15 dakika dinlendir, sonra buzdolabına al. Bu, kıvamın oturmasını sağlar.

✔ bardak ölçüsü tıpkı olmalı! tanımdaki tüm gereçler için birebir bardak ölçüsüyle kullanmaya dikkat et. Bu, oranların gerçek olmasını sağlar.

Afiyet olsun!.

Sütlaç (Tüm Kıymetli Püf Noktalarıyla!) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakal Çanağında Kereviz Salatası
Kıymalı Kaşarlı Pidenin Tarifi| Dışarda Pide Yemeye Son (Tam Ölçülü Garanti Tarif)(Videolu)
Bol Malzemeli Ev Pizzası
Tahinli Kurabiye
Fırında Mısır Unlu Kabak
Bol Çikolatalı Baton Kek
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet