Bir Hamur 3 Çeşit Poğaça

Bir Hamur 3 Çeşit Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı maya
- 3 yemek kaşığı tozşeker
- 2 su bardağı ılık süt
- 2 yumurta (1 adedinin sarısı üzerine)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 7.5-8 su bardağı un
İçi için;
- Zeytin
- Peynir (veya istediğiniz malzeme)
Bir Hamur 3 Çeşit Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir yoğurma kabına birinci olarak ılık sütü, mayayı ve şekeri alıyoruz mayalanmarı için üzerini kapatarak 10 dakika bekletiyoruz.
- Mayanın etkinleşmesi sonrasında yumurta, sıvı yağ ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
- Unumuzu eleyerek üzerine denetimli bir halde ekliyoruz.
- Elimize yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde ettikten sonra mayalanması için üzerini kapatıyoruz. Yaklaşık 50 dk bekliyor.
- Mayalanan hamurumuzu 3 eşit kesime böldükten sonra iç materyalini ne isterseniz yapabilirsiniz ve istediğiniz yahut biçim vere bildiğiniz biçimde yapabilirsiniz.
- Ben bezelerin üzerlerine bastırarak elinle hal verdim ve iç gereçlerini koyarak kapattım.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürdükten sonrada fırına attım.
- 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Ilık servis ediyoruz.Afiyet olsun….
Bir Hamur 3 Çeşit Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

