Bir Hamur 3 Çeşit Poğaça

Bir Hamur 3 Çeşit Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı maya
  • 3 yemek kaşığı tozşeker
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 2 yumurta (1 adedinin sarısı üzerine)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 7.5-8 su bardağı un

İçi için;

  • Zeytin
  • Peynir (veya istediğiniz malzeme)

Bir Hamur 3 Çeşit Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir yoğurma kabına birinci olarak ılık sütü, mayayı ve şekeri alıyoruz mayalanmarı için üzerini kapatarak 10 dakika bekletiyoruz.
  2. Mayanın etkinleşmesi sonrasında yumurta, sıvı yağ ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Unumuzu eleyerek üzerine denetimli bir halde ekliyoruz.
  4. Elimize yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde ettikten sonra mayalanması için üzerini kapatıyoruz. Yaklaşık 50 dk bekliyor.
  5. Mayalanan hamurumuzu 3 eşit kesime böldükten sonra iç materyalini ne isterseniz yapabilirsiniz ve istediğiniz yahut biçim vere bildiğiniz biçimde yapabilirsiniz.
  6. Ben bezelerin üzerlerine bastırarak elinle hal verdim ve iç gereçlerini koyarak kapattım.
  7. Üzerlerine yumurta sarısı sürdükten sonrada fırına attım.
  8. 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
    Ilık servis ediyoruz.Afiyet olsun….

Bir Hamur 3 Çeşit Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

En Garanti Cupcake
Nohutlu Yoğurt Çorbası
Havuçlu Cevizli Kek
Tavuk Dünyası Kekiklim
Tavuk Ciğer Dürüm
Buzluk İçin Yaprak Sarması (Videolu)
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet