Tam Buğday Ekmeği

Tam Buğday Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
- 4,5 su bardağı tam buğday unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 buçuk su bardağı ılık su
Tam Buğday Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık suyla hamurumuzu yoğurduktan sonra mayalamaya bırakalım.
- Mayalanan hamuru alıp mayasını söndürüp hamuru bir katlayıp tekrar mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanma işini iki kere tekrarlıyoruz.
- 35-40 dakika kadar tekrar mayalandıktan sonra unla hamurun kenarlarını toplayıp mayayı söndürmeden yağlı kağıt serili tepsiye alıyoruz.
- 10 15 dakikada tepside dinlendirip isterseniz üzerine kesikler atabilirsiniz fırına veriyoruz.
- 200 derecede 35 dakika kadar pişti natürel sizin fırınınızda farklılık gösterebilir.
- Ekmek pişmeden kesinlikle fırının altına bir kapla su koyun.
- Piştikten sonra fırının kapağını açıp ekmeği ellemeden biraz da fırının içerisinde içini çekmesini bekliyorum.
- Soğuduktan sonra dilimleyebilirsiniz afiyet olsun.
Tam Buğday Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

