Fırında Bal Kabağı Tatlısı

Fırında Bal Kabağı Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 4 dilim bal kabağı
- 2 su bardağı şeker
Üzeri için;
- Tahin
- İstediğiniz çerezden olabilir (badem, ceviz, fındık, fıstık)
Fırında Bal Kabağı Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- 4 dilim bal kapağını soyup çok ince olmayacak halde dilimliyoruz .
- Güzelce fırın tepsimize dizip üzerine iki su bardağı şeker serpiyoruz, burda değerli olan daima kabağa şeker çokça temas etsin.
- Daha sonra 3 -4 saat bu formda bekletiyoruz güzelce suyunu salan kabaklarımızı fırında 200 derecede 2 saat pişiriyoruz.
- Biz biraz üzeri yanık sevdiğimiz için bu formda yaptım fakat isteyen daha evvel çıkarabilir yapanların ellerine sıhhat afiyet olsun.
Fırında Bal Kabağı Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




