Çilekli Pasta

Çilekli Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 4 adet yumurta
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • 8 yemek kaşığı un
  • 1 Türk kahvesi fincanı ılık su
  • 1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu

Keki ıslatmak için;

  • 1 su bardağı süt

Muhallebisi için;

  • 4 su bardağı süt
  • 2 çay bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı margarin yada tereyağı
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 200 gram labne

Üzeri için;

  • 1 kase çilek
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Çilekli Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle pandispanyamızı hazırlayalım.
  2. 4 yumurta ve 8 yemek kaşığı şekeri uygunca çırpalım ortalama 7 dakika.
  3. Sonra bir fincan ılık su ve bir fincan sıvı yağı ekleyelim tekrar karıştıralım.
  4. 8 yemek kaşığı unu ve kabartma tozunu da ekleyelim tekrar karıştıralım.
  5. Yağladığımız borcama kekimizi eşit bir biçimde dökelim.
  6. Düz olması için borcamımızı tezgaha vuralım bi iki kez.
  7. Kekimizi fırına verelim 180° de pişirelim altı üstü düzgünce kızarana kadar.
  8. Kekimiz pişerken bizde muhallebimizi yapalım.
  9. Bir tencereye 4 su bardağı süte 2 çay bardağı şekeri 4 yemek kaşığı unu ve 1 yemek kaşığı nişastayı alıp uygunca karıştıralım ve ocağımıza alalım.
  10. Kaynayan kadar karıştıralım, kaynayınca bir yemek kaşığı margarin yada tereyağımızı atalım ve şekerli vanilini de ekleyip karıştıralım.
  11. Yağ eriyince ocağı kapatalım muhallebimizi soğumaya bırakalım orta ara da karıştıralım ki üzeri kabuk tutmasın birinci soğukluğu geçen muhallebimize labne peynirini ekleyelim mikser ile karıştıralım.
  12. Bu esnada kekimiz pişmiştir kekimizi ıslatmak için bir bardak süt kullanalım kürdanla her yerini deldiğimiz keki süt ile ıslatalım.
  13. Kekimizde soğuduktan sonra üzerine muhallebimizi dökelim.
  14. Üzeri için bi kase çileği blenderdan geçirelim.
  15. Sonra bi tavaya dökelim içine 2 yemek kaşığı şeker ve 1 yemek kaşığı nişastayı ekleyip ocakta kıvam alana kadar karıştıralım.
  16. Hafif soğuyan sosumuzu muhallebimizin üzerine dökelim. 🥰Afiyet olsun 🥰.

Çilekli Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yarım Ölçüyle İrmik Helvası
Falafel
Ispanaklı Labneli Poğaça (Kabartma Tozu İle)
Tofiffe Kurabiye
Lokum Gibi Kavurma
Fırında Somon
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet