Çilekli Pasta

Çilekli Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 8 yemek kaşığı şeker
- 8 yemek kaşığı un
- 1 Türk kahvesi fincanı ılık su
- 1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için;
- 1 su bardağı süt
Muhallebisi için;
- 4 su bardağı süt
- 2 çay bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı margarin yada tereyağı
- 1 paket şekerli vanilin
- 200 gram labne
Üzeri için;
- 1 kase çilek
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
Çilekli Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pandispanyamızı hazırlayalım.
- 4 yumurta ve 8 yemek kaşığı şekeri uygunca çırpalım ortalama 7 dakika.
- Sonra bir fincan ılık su ve bir fincan sıvı yağı ekleyelim tekrar karıştıralım.
- 8 yemek kaşığı unu ve kabartma tozunu da ekleyelim tekrar karıştıralım.
- Yağladığımız borcama kekimizi eşit bir biçimde dökelim.
- Düz olması için borcamımızı tezgaha vuralım bi iki kez.
- Kekimizi fırına verelim 180° de pişirelim altı üstü düzgünce kızarana kadar.
- Kekimiz pişerken bizde muhallebimizi yapalım.
- Bir tencereye 4 su bardağı süte 2 çay bardağı şekeri 4 yemek kaşığı unu ve 1 yemek kaşığı nişastayı alıp uygunca karıştıralım ve ocağımıza alalım.
- Kaynayan kadar karıştıralım, kaynayınca bir yemek kaşığı margarin yada tereyağımızı atalım ve şekerli vanilini de ekleyip karıştıralım.
- Yağ eriyince ocağı kapatalım muhallebimizi soğumaya bırakalım orta ara da karıştıralım ki üzeri kabuk tutmasın birinci soğukluğu geçen muhallebimize labne peynirini ekleyelim mikser ile karıştıralım.
- Bu esnada kekimiz pişmiştir kekimizi ıslatmak için bir bardak süt kullanalım kürdanla her yerini deldiğimiz keki süt ile ıslatalım.
- Kekimizde soğuduktan sonra üzerine muhallebimizi dökelim.
- Üzeri için bi kase çileği blenderdan geçirelim.
- Sonra bi tavaya dökelim içine 2 yemek kaşığı şeker ve 1 yemek kaşığı nişastayı ekleyip ocakta kıvam alana kadar karıştıralım.
- Hafif soğuyan sosumuzu muhallebimizin üzerine dökelim. 🥰Afiyet olsun 🥰.
Çilekli Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













