Havuçlu Cevizli Kek

Havuçlu Cevizli Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 havuç rendelenmiş (150 g)
- 5 yumurta
- 200 gram yumuşak tereyağı
- 180 gram şeker
- 1 paket vanilin şekeri
- 3 yemek kaşığı sıcak su
- 1 tutam tuz
- 150 ml havuç suyu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 250 gram un
- 2 yemek kaşığı pekmez
- 100 gram öğütülmüş ceviz
- 80 gram öğütülmüş fındık
Labne frosting:
- 175 gram labne peynir
- 20 gram tereyağı
- 100 gram pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı havuç suyu
Havuçlu Cevizli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin ve kenarlarını yavaşça yağlayın.
- Tereyağını, şekeri, vanilin şekerini ve sıcak suyu beyaz krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Yumurtaları tek tek ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Havuç suyunu ekleyin ve karıştırın.
- Un ve kabartma tozunu karıştırıp hamura ekleyin.
- Son olarak ceviz, fındık, rendelenmiş havuç, pekmez ve tarçını ek edip güzelce karıştırın.
- Önceden ısıtılmış 175 derece alt-üst ayar fırında 45-50 dakika pişirin. Kürdan testi yaparak pişip pişmediğini denetim edin.
- Kekinizi soğumaya bırakın.
- Labne frosting için bütün materyalleri bir küçük kapta karıştırıp kekin üzerine yayın.
Havuçlu Cevizli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






