Islak Kurabiye (Kakaolu)

Islak Kurabiye (Kakaolu) Tanımı İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 2 çay bardağı şeker
  • 2 çay bardağı su

Hamuru için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 125g oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Islak Kurabiye (Kakaolu) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak şerbetimizi yapalım kenara alalım soğusun.
  2. Sonrasında şekerimizi ve yumurtamızı güzelce çırpalım 5 dk kâfi olacaktır kek yaparmış üzere bembeyaz olmayacak.
  3. Sonrasında kalan malzemeleride ekleyip yoğuruyoruz güzelce olağanüstü bir kıvamı oluyor ne çok sert ne çok yumuşak olmalı.
  4. Sonrasında 20 gram lık bezeler yapıp yuvarlayıp tepsimize diziyoruz.( 20 gram çok ülkü oluyor ).
  5. 170 derecede 25 dk pişirmemiz kâfi olur.
  6. Çıkardıktan sonra soğuk şerbetimizi ekleyebiliriz ve istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.Afiyet bal şeker olsun :)).

Islak Kurabiye (Kakaolu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dereotlu Poğaça
Unlu İrmikli Helva Tarifi (Videolu)
Fırında Biber Dolma
Lokanta Usulü Mor Lahana Turşusu (2 Günde Hazır)
Lezzerli Tavuk Lokmaları
Beyaz Çikolatalı Browni
Hdabla | © 2025 |