Portakallı Karnabahar Çorbası

Portakallı Karnabahar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 orta uzunluk karnabahar
  • 3 yemek kaşığı tereyağ yada zeytinyağ
  • 1 büyükçe kuru soğan
  • 1 portakalın kabuğunun rendesi
  • 1.5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Sıcak su

Portakallı Karnabahar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karnabaharı yıkayıp çiçeklere ayırın.
  2. Diğer tarafta tereyağı tencereye alıp soğanı iri iri doğrayıp pembeleşene kadar kısık ateşte kavurun.
  3. Karnabaharı ek edip karıştırın kapağını kapatıp bir kaç dakika kavurun.
  4. Ununu ekleyip bir iki çevirip portakal rendesini ve sütü ek edin karıştırın.
  5. Üzerini geçene kadar sıcak su ekleyip karıştırıp kapağını kapatın.
  6. Karnabaharlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  7. Pişince blendardan güzelce geçirip 1 tatlı kaşığı tuz atıp bir 5 dakika daha kaynatın çorbamız hazır afiyetle.

Portakallı Karnabahar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavada Tek Kişilik Waffle
Meşhur Bursa Cantık
Kozalak Pasta
Limonlu Haşhaşlı Kek – Glutensiz – Vegan
Yoğurtlu Kıymalı Karnıbahar
Ispanaklı Gül Böreği
Hdabla | © 2025 |