Portakallı Karnabahar Çorbası

Portakallı Karnabahar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 orta uzunluk karnabahar
- 3 yemek kaşığı tereyağ yada zeytinyağ
- 1 büyükçe kuru soğan
- 1 portakalın kabuğunun rendesi
- 1.5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- Tuz
- Sıcak su
Portakallı Karnabahar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karnabaharı yıkayıp çiçeklere ayırın.
- Diğer tarafta tereyağı tencereye alıp soğanı iri iri doğrayıp pembeleşene kadar kısık ateşte kavurun.
- Karnabaharı ek edip karıştırın kapağını kapatıp bir kaç dakika kavurun.
- Ununu ekleyip bir iki çevirip portakal rendesini ve sütü ek edin karıştırın.
- Üzerini geçene kadar sıcak su ekleyip karıştırıp kapağını kapatın.
- Karnabaharlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Pişince blendardan güzelce geçirip 1 tatlı kaşığı tuz atıp bir 5 dakika daha kaynatın çorbamız hazır afiyetle.
Portakallı Karnabahar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












