Körili Tavuk Sote

Körili Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 kesim göğüs eti
  • 1 adet kuru soğan piyazlık doğranmış
  • 2 diş ince kıyılmış sarımsak
  • 1.2 adet kapya biber
  • 4.5 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • Domates ve biber salçası
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Pul biber
  • Köri
  • Kekik
  • Sıcak su

Körili Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Göğüs etlerimizi yıkayıp kuşbaşı halinde doğrayıp tencereye alalım üzerine az sıvı yağ ve tuz serpelim, kapağını kapatalım tavuk etleri suyunu salıp çekene kadar soteleyelim akabinde az sıvı yağ eklemesi yapabilirsiniz.
  2. Sonra üzerine doğranmış soğan sarımsak ve biberleri ekleyelim kavuralım sonra salçaları ekleyelim ,kokusu çıkana kadar kavuralım.
  3. Sonra domatesi ekleyelim biraz daha kavurup kekik hariç tüm baharatları ekleyelim suyunu da ekleyip, pişmeye bırakalım.
  4. Ocaktan inmesine yakın kekik serpip bir kaç dakika da bu biçimde pişirelim yemeğimiz hazır. Deneyecek olanlara kolaylıklar dilerim afiyet olsun.

Körili Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Browni Kurabiye
Deniz Mahsulleri Salatası
Tiramisu
Haşhaşlı Limonlu Kek
Zeytinyağlı Biber Dolması
İkramlık Kurabiyelerim
Hdabla | © 2025 |