Portakallı Kereviz Yemeği (Videolu)

Portakallı Kereviz Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet kereviz
  • 2 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 2 adet portakal
  • Yarım limon
  • 1 adet küp şeker
  • 1 çay kaşığı tuz (isteğe nazaran arttırabilirsiniz)

Üzeri için:

  • Dereotu

Portakallı Kereviz Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kerevizleri küp küp doğrayıp bir iki damla limon suyu sıktığımız suyun içerisinde biraz bekletelim.
  2. Tenceremize zeytinyağını ekleyip üzerine doğradığımız havuçları ekleyip biraz kavuralım.
  3. Kavrulan havuçların üzerine soğanları ekleyip biraz daha kavurma sürecine devam edelim.
  4. Doğradığımız patatesleri de ekleyerek tencerenin kapağını kapatıp bir iki defa karıştırarak patatesleri de kavuralım.
  5. Üzerine doğradığımız kerevizleri ekleyip,1 adet küp şekeri ve tuzunu katalım ve karıştıralım.
  6. Üzerine sıktığımız portakal ve yarım limon suyunu ek edelim.
  7. Tencerenin kapağını kapatalım.
  8. Bu evrede su ek etmeye gerek yok lakin yemeğinizin suyunun az olduğunu düşünüyorsanız yarım su bardağı sıcak su ek edebilirsiniz.
  9. Orta ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak 30 dakika kadar pişiriyoruz.
  10. Servis ederken üzerine dereotu doğruyoruz.

Mükemmel bir tat ve vitamin deposu yemeğimiz herkese afiyet olsun.

Portakallı Kereviz Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tart Pasta
Patates Yatağında Pirzola
Ispanaklı Patates Graten
Pancarlı Mor Lahana Turşusu
Muzlu Karamelli Cupcake
Vişneli Bisküvili Kup
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet