Patates Çanağında Tavuk Mantar Sote

Patates Çanağında Tavuk Mantar Sote Tanımı İçin Malzemeler
Patates çanakları için:
- 5_6 adet patates
- 1 kaşık yoğurt
- 1 kasık tereyağ
- Karabiber
- Pulbiber
- Kuru reyhan(çok yakışıyor)
- Tuz
İç materyal için:
- Yarım kilo mantar
- Yarım kilo tavuk eti
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 adet domates
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- Maydanoz
- Tuz
- Baharat
Patates Çanağında Tavuk Mantar Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak patatesleri haşlayıp, soyuyoruz. Çanak için olan tüm malzemeyi ekleyip, ezerek püre haline getiriyoruz.
- Diğer yandan iç gereci için temizlenip doğranmış mantarları yüksek ateşte suyunu salmadan kavuruyoruz.
- Küçük doğranmış tavuk etlerini de mantarların üzerine ekliyoruz. Suyunu çekince soğan ve biberleri yemeklik doğrayıp biber salçasını da ekleyip uygunca kavuruyoruz.
- Yemeklik doğranmış domatesi tuz ve baharatları da ekleyip bir iki çeşit kavurduktan sonra ocağı kapatıp maydanozu ekliyoruz.
- Patates püresini portakal büyüklüğünde bezelere ayırıp tepsiye diziyoruz ortasını çukurlaştırıp içine kavrulan gereçleri yerleştirin.
- 180 dereceli fırında üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkar çıkmaz servis ederseniz patates çok sıcak olduğu için dağılabiliyor. Biraz soğuduktan sonra servis ederseniz muntazam bir biçimde tabaklara alabilirsiniz.
Patates Çanağında Tavuk Mantar Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








