Yoğurtsuz İşkembe Çorbası

Yoğurtsuz İşkembe Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 250 g işkembe ( marketten pişmiş olarak alınabilir)
- 50 g tereyağ ( yumuşak kıvamlıyken 2 tepeleme yemek kaşığı kadar)
- 2,5 yemek kaşığı tepeleme un
- 5 su bardağı su (1litre)
- 4-5 orta büyük diş sarımsak
- 1,5 yemek kaşığı sirke
- 1,5 yemek kaşığı limon
Üzeri için;
- Rendelenmiş sarımsak
- Sirke
- Limon
- Pul biber
Yoğurtsuz İşkembe Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- İşkembeleri yıkayıp güzelce pişirin koku hassasiyetiniz varsa pişerken içine bir orta uzunluk soğan 2-3 sarımsak atıp piştikten sonra suyunu dökün (ben marketten hazır aldım).
- İşkembeleri robottan geçirerek küçük modüllere ayırın.
- Tereyağını tencereye koyup unu kavurun, kavrulan una sarımsakları rendeleyip şöyle bir karıştırıp üzerine su ve işkembeleri ekleyin.
- Tuz, sirke ve limonu ekleyip bi 10 dk pişirin.
- Küçük bir kaseye 3-4 diş sarımsak rendeleyip 2 yemek kaşığı su koyalım, çorbayı tabaklara koyduğumuzda üzerine 1 çay kaşığı dökelim, asıl lezzeti bu veriyor bence 🙂
- Piştikten sonra üzerine pulbiber yakıp dökelim.
- Kaselere isteğe nazaran sirke ve limon dökülebilir.
Afiyet olsun.
Yoğurtsuz İşkembe Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


