Yoğurtsuz İşkembe Çorbası

Yoğurtsuz İşkembe Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 g işkembe ( marketten pişmiş olarak alınabilir)
  • 50 g tereyağ ( yumuşak kıvamlıyken 2 tepeleme yemek kaşığı kadar)
  • 2,5 yemek kaşığı tepeleme un
  • 5 su bardağı su (1litre)
  • 4-5 orta büyük diş sarımsak
  • 1,5 yemek kaşığı sirke
  • 1,5 yemek kaşığı limon

Üzeri için;

  • Rendelenmiş sarımsak
  • Sirke
  • Limon
  • Pul biber

Yoğurtsuz İşkembe Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İşkembeleri yıkayıp güzelce pişirin koku hassasiyetiniz varsa pişerken içine bir orta uzunluk soğan 2-3 sarımsak atıp piştikten sonra suyunu dökün (ben marketten hazır aldım).
  2. İşkembeleri robottan geçirerek küçük modüllere ayırın.
  3. Tereyağını tencereye koyup unu kavurun, kavrulan una sarımsakları rendeleyip şöyle bir karıştırıp üzerine su ve işkembeleri ekleyin.
  4. Tuz, sirke ve limonu ekleyip bi 10 dk pişirin.
  5. Küçük bir kaseye 3-4 diş sarımsak rendeleyip 2 yemek kaşığı su koyalım, çorbayı tabaklara koyduğumuzda üzerine 1 çay kaşığı dökelim, asıl lezzeti bu veriyor bence 🙂
  6. Piştikten sonra üzerine pulbiber yakıp dökelim.
  7. Kaselere isteğe nazaran sirke ve limon dökülebilir.

Afiyet olsun.

Yoğurtsuz İşkembe Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hurma Rüyası
Yayla Çorbası (5 Dakikada)
Kuskus Salatası
Portakallı Üzümlü Muffin (15 Adet)
Sebzeli Beşamelli Tavuk Sarma
Yağ Yaktıran Tavuklu Salata
Hdabla | © 2025 |