Limonlu Bisküvili Pasta (Videolu)

Limonlu Bisküvili Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebisi için;

  • 4,5 su bardağı süt (bardak ölçüsü 200 ml)
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı katı yağ (tereyağı yada margarin)
  • 30 gram beyaz tablet çikolata

Limon kreması için;

  • 2 adet limon (suyu ve kabukları kullanılacak)
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 100 gram tereyağ

Ara katlar için;

  • 3 paket petibör bisküvi

Limonlu Bisküvili Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce limon kremasını hazırlayın iki adet limonun evvel kabuklarını rendeleyin ,kenara ayırın sonra sularını sıkın yarım su bardağı suyu çıkmalı. Tanımda yarım su bardağı kullanılıyor 🍋
  2. Tencereye limon kabukları, limon suyu, nişasta, şeker, iki yumurtayı alın güzelce karıştırın.
  3. Ocakta kaynayana kadar karıştırarak pişirin kaynamaya başlayınca içine tereyağ ve vanilya ekleyin ocağı kapatın, tereyağ eriyene kadar yeterlice karıştırın.
  4. Derin bir kasenin üzerine süzgeç oturtun kremayı süzgeçten geçirin pürüzsüz olması için kremanın üzerine strec kapatıp kenara alın.
  5. Bisküvili pasta için muhallebiyi hazırlayın tencereye süt, un, nişasta, şeker alın kaynayana kadar karıştırarak pişirin, kaynamaya başlayınca tereyağ, vanilya, beyaz çikolata ekleyin eriyene kadar karıştırın hazır 🍋
  6. Borcam, tepsi ,servis tabağı ne isterseniz bisküvileri içine dizin 🔸muhallebiden bir iki kepçe gezdirin yayın tekrar bisküvi dizin. Muhallebi bitene kadar devam edin 🍋
  7. En üst kata limon kremasını dökün yayın pastayı istediğiniz üzere süsleyin en az birkaç saat dinlendirip servis edin 🍋.

Limonlu Bisküvili Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kakaolu Cupcake Tarifi
Yaz Türlüsü
Köri Tavuklu Börek
İrmik Helvası
Kalıpta Kek
Tepsi Poğaçası
Hdabla | © 2025 |