Muzlu Kek

Muzlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı tereyağı
  • 1+ 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1/4 (çeyrek) su bardağı kefir yahut ayran
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 fiske tuz

Muzlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karıştırma kabına yağ ve şekeri alalım. 3-4 dakika mikser yahut tel çırpıcı ile krema kocamanına gelene kadar karıştıralım.
  2. Ayrı bir yerde yumurta, muz ve kefiri karıştırıp yap ve şeker karışımına ekleyelim. En son un, kabartma tozu, tuz ve karbonatı ekleyip karıştıralım.
  3. Kek harcımızı yağlanmış kalına alalım, 170 derecede pişirelim.

Muzlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabak Çorbası
Havuçlu Arpa Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi (Şifa Gibi Çorba)
Fesleğenli ,Tavuklu ,Mantarlı Enfes Makarna
Limonlu Kek
Semizotlu Enfes Tavuk Salatası
Tavuk Kanat
Hdabla | © 2025 |