Poğaça (Mayalı)

Poğaça (Mayalı) Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • 6,5 su bardağı un
  • 1 paket yaş maya

İç harcı için;

  • Kaşar peyniri
  • Yarım çay bardağı pekmez
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı susam

Poğaça (Mayalı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Suyun içine maya ve şekeri ekle düzgünce karıştır ve on dakika mayalama yap, kalan gereçleri de ekle, unu eleyip karışıma ekle ve yoğur (unu 6 bardaktan sonra dikkatle ekle yumuşak bir hamur olacak) bu süreci makine yahut mikserle yap yada bileğine kuvvet bir saat mayalandır.
  2. Yuvarlayıp içerisine iç materyalleri ekle, pekmez ile suyu güzelce karıştır hamurları bu suya batır ve susama bula (iç gereç olarak beyaz peynir, kaşar peyniri).
  3. Tepsi mayası yarım saat kâfi (yada fırını 100 derecede ısıt ve fırında on dakika mayalandır) on dakikadan sonra 180°c de altı ve üstü kızarana kadar. Yapanlara afiyet olsun.

Poğaça (Mayalı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuru Börülce Salatası
Tart Kalıbında Prenses Tacı
Nohutlu Bamya Yemeği
2 Kişilik Hanımağa Çorbası
Mercimekli Tavuk Çorbası (Şifa Çorbası )
Kahvaltılık Sos (Muhammara)
Hdabla | © 2025 |