Poğaça (Mayalı)

Poğaça (Mayalı) Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- 6,5 su bardağı un
- 1 paket yaş maya
İç harcı için;
- Kaşar peyniri
- Yarım çay bardağı pekmez
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı susam
Poğaça (Mayalı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Suyun içine maya ve şekeri ekle düzgünce karıştır ve on dakika mayalama yap, kalan gereçleri de ekle, unu eleyip karışıma ekle ve yoğur (unu 6 bardaktan sonra dikkatle ekle yumuşak bir hamur olacak) bu süreci makine yahut mikserle yap yada bileğine kuvvet bir saat mayalandır.
- Yuvarlayıp içerisine iç materyalleri ekle, pekmez ile suyu güzelce karıştır hamurları bu suya batır ve susama bula (iç gereç olarak beyaz peynir, kaşar peyniri).
- Tepsi mayası yarım saat kâfi (yada fırını 100 derecede ısıt ve fırında on dakika mayalandır) on dakikadan sonra 180°c de altı ve üstü kızarana kadar. Yapanlara afiyet olsun.
Poğaça (Mayalı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


