Patates Yatağında Kıyma

Patates Yatağında Kıyma Tanımı İçin Malzemeler
- 7 adet patates büyüklüğüne nazaran (5 adet olabilir)
- Yarım çorba tabağından az fazla yoğurt
- 100 gram kıyma
- 3 diş sarımsak
- 2 çay kaşığı tuz
- 4 çay kaşığı kuru nane
- 2 çay kaşığı kimyon
- 3 çay kaşığı toz biber yahut pul biber
- İsteğe nazaran 1 çay kaşığı karabiber
Patates Yatağında Kıyma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri alalım soyalım her bir patatesi 4 bölelim tencere koyup, haşlayalım.
- Patatesleri ezip, tuz ve kuru nane koyalım.
- Ardından yoğurdu alıp, karıştırıyoruz sarımsakları alıp, bir daha karıştırıyoruz.
- Sonra kıymaları tavaya alıp, yağ koyuyoruz.
- Biraz kızarınca kimyon, toz biber yahut pul biber ikisinide koyabilirsiniz isteğe nazaran karabiber. Sonra pişirmeye bırakıyoruz.
- Ondan sonra patatesleri bir tabağın içine düzlemesine tabağa koyuyoruz çatalla delin ve sarımsaklı yoğurdu üstüne dökün, bir güzelce yayın. Son olarakta kıymaları üstüne yayın afiyet olsun.
Patates Yatağında Kıyma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



