Dağınık Waffle

Dağınık Waffle Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 adet yumurta ( oda sıcaklığında)
- 3 yemek kaşığı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı süt
- 1 adet vanilin
- 1 adet kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Diğer gereçler;
- Sürülebilir çikolata
- Muz
- Çikolata sos
- Beyaz çikolata sos
- Çikolata modülleri (dilerseniz farklı meyve ve süsler kullanabilirsiniz)
Dağınık Waffle Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamurumuzu hazırlamak için öncelikle yumurta ve şekeri güzelce çırpalım. Sonra süt, sıvı yağ, vanilin ve kabartma tozunu da ekleyip tekrar çırpın en son unu ekleyip, kıvamlı bir hamur yapıyoruz.
- Yapıştırmayan tavayı kızdıralım ve hamurumuzdan bir kepçe dolusu alıp ince bir halde tavaya yayalım.
- Kızaran tarafı çevirip, başka taraf pişerken hamuru parçalayalım. Güzelce kızarınca servis tabağına alalım.
- Diğer hamuru da bu formda yapıp, servis tabaklarına bölüştürelim.
- Kaynar suda beklettiğimiz sürülebilir çikolatadan birer kaşık üzerlerine dağıtalım.
- Muz, çikolata sosu, beyaz çikolata ve çikolata modülleri ile süsleyelim (dediğim üzere dilediğiniz şeylerle süsleyebilirsiniz)
Afiyet olsun:)
Dağınık Waffle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



