Zeytinyağlı Yaprak Sarması️

Zeytinyağlı Yaprak Sarması️ Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 adet kurusoğan
  • 4 su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı domates ve biber salçası karışık
  • 4 büyük diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Çeyrek çay bardağı sumak ekşisi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 7-8 sap ince kıyım maydanoz

Sarmak için;

  • 800 gram salamura yaprak

Sosu için;

  • 2 çay bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Zeytinyağlı Yaprak Sarması️ Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Salamura yapraklarımı suyun altında yıkayıp, bir saat sıcak suda beklemeye aldım.
  2. Tencereye sıvı yağını alalım. Yağ kızdığında elde yemeklik doğradığım soğanları ek ettim üç dört dakika yumuşayıncaya kadar soteledim. Yıkayıp süzdürdüğüm pirinci içine katarak bir iki çeşit çevirdim.
  3. Üzerine havanda dövdüğüm sarımsağı salçayı ve baharatlarını katıp karıştıralım. Sumak ekşisini ve sıcak suyunu katıp üç dört dakika da bu halde pişirelim. Çabucak suyunu çekecek.
  4. Ocağın üzerinden alıp ince kıyım kıydığımız maydanozları katıp karıştıralım. İç harcımız şahane oldu.
  5. Yapraklarımızın sap kısımlarını keselim yaprağı ikiye bölelim. Birer çay kaşığı iç harcı koyarak sıkıca rulo biçiminde saralım. Tüm yaprakları bu biçimde sararak sarmalarımızı hazırlayalım.
  6. Tencerenin alt kısmına havuç halkaları yerleştirelim. Üzerine kestiğimiz yaprak saplarını serpiştirelim. Sarmalarımızı tencereye yerleştirelim.
  7. Sosu için genişçe bir kasede tüm gereçleri birleştirelim. Sarmanın üzerine gezdirelim. Üstüne bir kapak koyarak kapağını kapatalım. Ocağın üzerine alıp kaynamaya başlayınca ocağın en kısık halinde bir buçuk saat denetimli pişirelim.
  8. Süre sonunda pişen sarmalarımızın birinci sıcağı çıktıktan sonra üzerine tepsiyi kapatarak tencereyi zıt çevirelim. Üzerine limon halkaları ile sunuma hazır. Fikirlerinizi bekliyorum afiyet olsun 😋.

Zeytinyağlı Yaprak Sarması️ Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kayseri Yağlaması
Doyurucu Akşam Çorbası (+6 Ay)
Browni Kurabiye
Beyaz Lahana Salatası
Çikolatalı Pasta
Milföy Köfte
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet