Portakallı Kek

Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 80 gram şeker
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 portakalın suyu
  • 1,5 su bardağı un
  • Rendelenmiş portakal kabuğu

Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri çırpalım.
  2. Sütü ve yağı vanilya ekleyip tekrardan çırpalım.
  3. Portakal’ın kabuğunu rendeleyip dökelim.
  4. Unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
  5. 180 derecelik evvelce ısıtılmış fırında pişirelim.

Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fonksiyonel Kabaklı Muffin Mücver (Glutensiz – Yoğurtsuz)
Muhteşem Browni
Yoğurtlu Brezel
Pratik Pasta (Tavada Pişen Kekiyle)
Nuttela Pasta
Yumurtasız Yayla Çorbası
Hdabla | © 2025 |