Tavçe Gravce (Tencereden Tepsiye) Kuru Fasulye

Tavçe Gravce (Tencereden Tepsiye) Kuru Fasulye Tanımı İçin Malzemeler

Haşlamak için :

  • 1,5 – 2 su bardağına yakın kuru fasulye
  • Su

İçine:

  • İster köfte, ister pastırma, isterseniz sucuk (elinizde ne varsa)

Kavurmak için:

  • 1 büyük baş kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 2-3 yemek kaşığı salça
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • Nane
  • Tuz

Tavçe Gravce (Tencereden Tepsiye) Kuru Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kuru fasulyeyi haşlamak için tencereye alalım içine su koyup birinci sarı suyu çıkana kadar kaynatalım ,sarı suyunu döküp tekrardan kaynamaya bırakalım. Fasulyeniz çabuk haşlanan ise geceden ıslatmaya gerek kalmıyor.
  2. Haşlanan fasulyenin içine soğanı küçük küçük doğrayıp bir tavaya alalım içine tereyağ, ayçiçek yağı ek edip hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.
  3. Sırasıyla başka gereçleri de ekleyip güzelce kavurduktan sonra haşlanan kuru fasulyenin içine ek edip güzelce karıştıralım.
  4. Karışan fasulyeyi oval yahut dikdörtgen bir borcama alalım üzerine ekleyeceğimiz sucuk, pastırma yahut köfteyi de kızartıp üzerine koyup fırına verelim.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıp suyu hafif kalıncaya kadar pişirelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Tavçe Gravce (Tencereden Tepsiye) Kuru Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Cevizli Kakaolu Kek
Mercimek Köftesi
Mercimek Mantısı
Mozaik Pastaya Farklı Bir Bakış Açısı (Üstü Gramajlı)
Çıtır Çıtır Cevizli Ev Baklavası
Pratik Armut Tatlısı
Hdabla | © 2025 |