Tavçe Gravce (Tencereden Tepsiye) Kuru Fasulye

Tavçe Gravce (Tencereden Tepsiye) Kuru Fasulye Tanımı İçin Malzemeler
Haşlamak için :
- 1,5 – 2 su bardağına yakın kuru fasulye
- Su
İçine:
- İster köfte, ister pastırma, isterseniz sucuk (elinizde ne varsa)
Kavurmak için:
- 1 büyük baş kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 2-3 yemek kaşığı salça
- Kırmızı toz biber
- Karabiber
- Nane
- Tuz
Tavçe Gravce (Tencereden Tepsiye) Kuru Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kuru fasulyeyi haşlamak için tencereye alalım içine su koyup birinci sarı suyu çıkana kadar kaynatalım ,sarı suyunu döküp tekrardan kaynamaya bırakalım. Fasulyeniz çabuk haşlanan ise geceden ıslatmaya gerek kalmıyor.
- Haşlanan fasulyenin içine soğanı küçük küçük doğrayıp bir tavaya alalım içine tereyağ, ayçiçek yağı ek edip hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Sırasıyla başka gereçleri de ekleyip güzelce kavurduktan sonra haşlanan kuru fasulyenin içine ek edip güzelce karıştıralım.
- Karışan fasulyeyi oval yahut dikdörtgen bir borcama alalım üzerine ekleyeceğimiz sucuk, pastırma yahut köfteyi de kızartıp üzerine koyup fırına verelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıp suyu hafif kalıncaya kadar pişirelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Tavçe Gravce (Tencereden Tepsiye) Kuru Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








