Meyveli Tart Kek

Meyveli Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3,5 su bardağı un

Süsleme içine koymak için;

  • Muz
  • Çilek vs (isteğinize bağlı)
  • Krem şanti
  • Krema

Meyveli Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kabimiza iki adet olan yumurtayı kırıyoruz 1 çay bardağı şekeri ekleyip çırpıyoruz.
  2. Sırasıyla süt, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya, unu ekleyip yağlayıp, unladığımız tart kalıbına dökelim.
  3. 180 derece evvelce açtığımız fırında 25 dk (fırına nazaran değişir )pişiriyoruz.
  4. Kremşantiyi krema ile çırpıyoruz buzdolabına dinlenmeye alıyoruz.
  5. Pişen keki biraz dinlenince sütle ıslatıyoruz hazırladığımız kremşantiyi meyvelerin üzerine sürüp, süslüyoruz. Afiyet olsun.

Meyveli Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yumurtasız Mayonez
Kıymalı Mantar Dolması
Yoğurt Soslu Vişneli Pancar
Pişmeyen Tiramisu
Tavuk Sote Tarifim (Kahvaltıya Uygun)
Yaz Kokteyli
Hdabla | © 2025 |