Mantar Sote

Mantar Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 800 gram minik mantar
  • 6 diş sarımsak
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber(isteğe bağlı)

Üzeri için:

  • Kaşar peyniri rendesi

Mantar Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mantar severler için çok lezzetli bir tanım. Kahvaltıya ve yemeklerin yanına çok nefis oluyor. 👌👌  Tanımımıza gelince zerzevatları temizleyip yıkayalım. Mantarı isteyen soyabilir.
  2. Soğanı ortadan ikiye kesip uzunluğuna yarım ay ince ince doğrayalım.
  3. Biberleri evvel uzunluğuna ikiye kesip ince ince yarım ay doğrayalım.
  4. Mantarları tüm biçimde bırakalım.
  5. Tavaya mantarı koyup suyunu çekene dek pişirelim. Yağları ek edip rengi kızarana dek kavuralım.
  6. Soğanı ve biberleri ek edip kavurmaya devam edelim.
  7. Tuzu ve biberi ek edip karıştıralım.
  8. Tuz ve baharatı kendi damak tadına nazaran ayarlayabilirsiniz.
  9. Servis tabağına koyup üzerine kaşar peyniri rendeleyelim. Afiyet olsun.

Mantar Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Velibah
Etli Lahana Sarma Tarifi – Pratik Ve Lezzetli! (Videolu)
Ton Balıklı Bezelye Salatası
Milföy Mantı
Karamelli, Bisküvili, Muhallebili Tatlı
Fit Browni Topları
Hdabla | © 2025 |