Frambuazlı Cheesecake

Frambuazlı Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için;
- 2 paket burçak bisküvi
- 125 gram tereyağı
- 1 su bardağı fındık (tercihe bağlı)
Peynir harcı için;
- 800 yahut 900 gram labne peyniri
- 1 su bardağı tozşeker
- 3 adet yumurta
- 4 dolu dolu yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket krema (200 ml)
- 1 paket vanilin
Üzeri için;
- 1 su bardağı frambuaz
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağı su
Frambuazlı Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak labneyi telli süzgece koyup suyunu süzdürün.
- Burçak bisküvi ve fındıkları rondodan geçirin.
- Eritilmiş tereyağını döküp düzgünce karıştırın.
- Kalıbın altına yağlı kağıt serin. Kalıbın dış yüzeyini folyo ile çevirin.
- Kalıbın içerisine burçak bisküvi ile yaptığımız harcı yayıp kaşık ile yahut bardakla güzelce bastırın ve buzdolabına atın.
- Bir kabın içerisine labne peyniri dökün ve toz şekeri ekleyin. El çırpıcısıyla şeker eriyene dek çırpın.
- Nişastayı ekleyin, karıştırmaya devam edin. ( mikser kullanmamanızı tavsiye ederim ) el çırpıcısıyla epey kolay.
- Kremayı ekleyin.
- Yumurtaları teker teker ekleyip çok hafif karıştırın.
- En son vanilini ekleyin.
- Buzdolabından çıkan harcın üzerine döküp tezgâha bir kaç kere vurarak içindeki hava kabarcıkların çıkmasını sağlayın.
- Bir borcama su doldurup fırının en alt rafına koyun.
- 170 derece ısıttığınız fırına cheesecake’i koyup yanları hafif pembeleşene dek pişirin.
- Fırından çabucak çıkarmayın, hafif aralık bırakarak soğumasını bekleyin.
- Frambuaz, nişasta, su, toz şekeri küçük bir tencereye alalım, jöle kıvamına gelene kadar karıştıralım.
- Ocakta ,istediğimiz kıvama geldiğinde fırından çıkarmış olduğumuz cheesecake’in üzerine hoş bir formda dökelim.
- 3-4 saat buzdolabında dinlendikten sonra yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Frambuazlı Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










