Fıstıklı Künefe

Fıstıklı Künefe Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram çiğ kadayıf
  • 3 yemek kaşığı sade yağ
  • 1 çay bardağı toz fıstık

Şerbet için,

  • 3-5 su bardağı su
  • 3-5 su bardağı şeker
  • 3 damla limon

Üzerine;

  • Toz fıstık

Fıstıklı Künefe Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbeti için su ve şeker ocağa alınır kaynamaya başlayınca üzerine limon damlatılarak 15 dk daha orta ateşte kaynatılır.
  2. Bütün materyalleri uygun bir kabın içinde güzelce harmanlanır daha sora bir künefe tepsisine alınarak görseldeki üzere her yerini elimizde bastırarak dümdüz hale getirilir bu evrede bir tepsiden yardım alarak üzerine bastırıp, kolay kolay düzleştirebiliriz,.
  3. Daha sora 170 derece fırına vererek 25 dk kadar üzeri kızarana dek pişirilir.
  4. Kızaran künefe fırından alınıp, birinci sıcaklığı çıktıktan sora ılık şerbet üzerine dökülür havuç dilimi biçiminde dilimlenip toz fıstık ile süslenir yemeye hazır deneyeceklere şimdiden.

Afiyet olsun 😊

Fıstıklı Künefe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakal Soslu Somon
Profiterol
Pofuduk Pankek
Gün Menüsü Beş Çayı
Fırında Top Köfte Ve Patates
Tantuni Tarifi
Hdabla | © 2025 |