Fıstıklı Künefe
Fıstıklı Künefe Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram çiğ kadayıf
- 3 yemek kaşığı sade yağ
- 1 çay bardağı toz fıstık
Şerbet için,
- 3-5 su bardağı su
- 3-5 su bardağı şeker
- 3 damla limon
Üzerine;
- Toz fıstık
Fıstıklı Künefe Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti için su ve şeker ocağa alınır kaynamaya başlayınca üzerine limon damlatılarak 15 dk daha orta ateşte kaynatılır.
- Bütün materyalleri uygun bir kabın içinde güzelce harmanlanır daha sora bir künefe tepsisine alınarak görseldeki üzere her yerini elimizde bastırarak dümdüz hale getirilir bu evrede bir tepsiden yardım alarak üzerine bastırıp, kolay kolay düzleştirebiliriz,.
- Daha sora 170 derece fırına vererek 25 dk kadar üzeri kızarana dek pişirilir.
- Kızaran künefe fırından alınıp, birinci sıcaklığı çıktıktan sora ılık şerbet üzerine dökülür havuç dilimi biçiminde dilimlenip toz fıstık ile süslenir yemeye hazır deneyeceklere şimdiden.
Afiyet olsun 😊
Fıstıklı Künefe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















