Limonlu Cheesecake

Limonlu Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

Tabanı için;

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 1 bardak fındık
  • 125 gram terayağ

Muhallebisi için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 paket quark sade
  • 200 gram labne
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 paket krema
  • 1 paket vanilin

Sosu için;

  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı şeker
  • Limon kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı zerdeçal

Süsleme için;

  • Limon
  • Çilek
  • Bisküvi vs.

Limonlu Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce taban hazırlanır bisküviler doğrayıcıdan geçirilir iri kıyım fındık ile terayağ eritilir hepsi karıştırılır kalıba yerleştirilir eşit bir formda tabana yayıyoruz dolaba dinlenmeye bırakıyoruz. Kelepçeli kek kalıbının etrafını alüminyum folyo ile kaplıyoruz.
  2. Yumurta ve şekeri güzelce çırpıyoruz quarkları ekliyoruz çırpmaya devam labne ek ediliyor nişasta ve un ek edilir çırpmaya devam kremayı ekliyoruz ve en son vanilya muhallebimiz de hazır.
  3. Dolapta dinlenen tabanın üzerine muhallebi eklenir fırına masraf. Evvelden ısıtılmış fırına 180 derecede 45 dk kadar pişirdim soğuyana kadar fırından çıkartmayalım çatlamasın diye bir kase içine su koyup fırın tabanına yerleştirelim.
  4. Sosumuzda sıra tüm materyalleri ekliyoruz kaynayana kadar karıştırıyoruz pişince ılımaya bırakalım.

Limonlu Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soslu Balcan Kebabı
Tereyağı Ve Ballı Somon
Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Pişi Tarifi (Videolu)
Köfteli Patlıcan Kebabı
Pamuk Poğaça Tarifi
İzmir Köftesi Tarifi
Hdabla | © 2025 |