Kremalı Mantarlı Makarna

Kremalı Mantarlı Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna
  • 1,5 litre su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kremalı mantar sosu için;

  • 1 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 diş sarımsak
  • 300 gram mantar

Krema için;

  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su (makarna haşladığınız sudan aşabilirsiniz)

Kremalı Mantarlı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavada zeytinyağı ile doğranmış sarımsağı soteleyelim.
  2. Dilimlenmiş mantarları tavaya alıp, sotelemeye devam edelim.
  3. Tencerede 1,5 litre su ile birlikte 1 tatlı kaşığı tuzu kaynamaya bırakalım ve üzerine 1 paket makarnayı ek edip 8-10 dakika kadar pişirelim.
  4. Sotelenen mantarların üzerine 2 su bardağı krema, yarım çay kaşığı karabiber ve 1 avuç doğranmış fesleğenleri ek edip kıvam alana kadar pişirelim.
  5. Pişen makarnayı sosun bulunduğu tavaya ek edip, yarım su bardağı rendelenmiş parmesan (isteğe nazaran kaşar peyniride koyabilirsiniz) ve 2 yemek kaşığı tereyağını da ekleyip karıştırın. Afiyet olsun.

Kremalı Mantarlı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muhallebili Balkabaklı Pasta
Muzlu Sütlü Çiya Tohumlu Tatlı
Cevizli Cupcake
İrmik Helvası
Patatesli Çıtır Börek
Kırmızı Pancar Salatası ( Sofralarınıza Renk Katacak)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet