Pizza Tarifi

Pizza Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağı
- 1 adet instant maya
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 kilo ya yakın un
Sosu için;
- 3 adet domates rendesi
- Yarım kaşık domates salçası
- Yarım kaşık biber salçası
- 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı köri
- Tuz
- Su
Üzeri için;
- Dilediğiniz sebzeler
- Kaşar rendesi
Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için; un hariç materyallerimizi bir kaba alıp, karıştıralım. Unu yavaş yavaş ek edip, kulak göğsü kıvamı oluncaya kadar yoğuralım.
- Yoğurduğumuz hamurun üzerine streç sinema ile kapatalım.
- Daha sonra 1-2 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurumuzu kesimlere bölelim ve böldüğümüz kesimleri merdane yardımıyla un serperek açalım.
- Tepsimizi fırça yardımıyla az birşey her yerine yağ gelecek kadar yağlayalım.
- Tepsimizin büyüklüğüne nazaran açtığımız hamurumuzu tepsiye nazaran elimizle ayarlayalım ve çatal ile delikler açalım kabarmaması için. Benim kullandığım tepsi ölçüsü 30 cm.
- Sosu için: sos için olan gereçleri bir kaba ek edip, karıştıralım.
- Pizza için: sosumuzu hamurumuzun üzerine sürelim ve üzerine kaşar peyniri rendesini serpelim.
- Daha sonra istediğimiz materyalleri yerleştirip, kaşar rendesi serpelim.
- Önceden ısıttığımız 200 derece fırında altı üstü pişene kadar 20-25 dk kadar pişmeye bırakalım. Pişen pizzalarımızı dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun.
Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












