Rulo Kek Tarifi (Elmalı Kırılmayan Çatlamayan)

Rulo Kek Tanımı (Elmalı Kırılmayan Çatlamayan) İçin Malzemeler
- 6 adet elma
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın (arzuya göre)
- 1 çay bardağı ufalanmış ceviz içi (arzuya göre)
Kekin hamuru için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
- Yeterince pudra şekeri
Rulo Kek Tanımı (Elmalı Kırılmayan Çatlamayan) Nasıl Yapılır?
- Elmalar yıkanıp kabukları soyulur rendelenir.
- Uygun bir tavaya alınır yarım bardak şeker eklenir ocağa alınır suyu çekene kadar pişirilir tarçın, ceviz ek edilir karıştırılır, yağlı kâğıt serili fırın tepsiye yayılır.
- Uygun bir kaba yumurtalar kırılır şeker ilave edilir çırpılır.
- Süt, denetimli elenmiş un vanilin, kabartma tozu eklenir çırpılır.
- Pişirip tepsiye yayılan elmaların üzerine eşit halde yayılır evvelce ısıtılmış 180 derece fırına verilir kızarana kadar pişirilir.
- Fırından çıkarıp birinci sıcaklığı geçsin üzerine yağlı kâğıt kapatıp aykırı çevrilir kek alta geçsin elmalar üzerinde kalsın.
- Böylece rulo yapmasıda kolaylaşacaktır.
- Yağlı kâğıt yardımıyla keke dokunmadan rulo yapılır.
- Soğuduktan sonra yağlı kağıt yavaşça alınır üzerine pudra şekeri serpilir servis yapılır. Deneyenlere afiyet olsun ⚘
Rulo Kek Tanımı (Elmalı Kırılmayan Çatlamayan) Fotoğraflı Yapılışı









