Terbiyeli Tavuk Çorbası

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü yahut 3 adet but
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı şehriye
- Yarım limon
- Tavuk suyu
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı
- Tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı toz biber
Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuk etini haşlayalım. Haşlanan tavukları küçük küçük didikliyoruz.
- Tencereye bir yemek kaşığı tereyağı alıp kızdırıyoruz. 2 yemek kaşığı unu koyup akabinde şehriyeleri ekleyip 1 dk kadar kavurmaya devam ediyoruz.
- Haşladığımız tavuğun suyunu ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz. Topaklanmasın. Bir taşım kaynadıktan sonra içerisine sıktığımız limon suyunu ekleyip didiklediğimiz tavukları da ekliyoruz.
- Çorbamız kaynarken üzeri için farklı bir tavada bir yemek kaşığı tereyağı kızdırıp içerisine kekik, tuz, tozbiber, pulbiber ekleyip çabucak altını kapatıyoruz ki baharatlar yanmasın sonra pişen çorbamıza ekliyoruz.
- Çorbamız hazır. Afiyet olsun.
Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
