Patates Kızartması (Çıtır Çıtır)

Patates Kızartması (Çıtır Çıtır) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet patates
  • Beyaz sirke
  • Damak zevkine nazaran tuz
  • Ayçiçek yağı
  • Yeteri kadar mısır unu

Patates Kızartması (Çıtır Çıtır) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesler ince ince kesilir.
  2. Patatesler tuz ve beyaz sirke dolu su kabının içine konulur 15 dakika bekletilir.
  3. Süre sonunda patatesler süzülür tekrardan sudan geçirilir yıkanır.
  4. Süzülen patatesler kağıt havluya konulur suyunu çekmesi için.
  5. Patatesler mısır ununda karıştırılır.
  6. Kızgın yağda kızartılır.
  7. 2-3  parti tavaya konulacaksa en son hepsini 10-15 saniye tutun ve çıkarın (sıcaklığını müdafaası için). Afiyet olsun 🩷.

Patates Kızartması (Çıtır Çıtır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karamelli Çikolatalı Tart
Nefis Ev Yapımı Et Döner
Dağılmayan Sulu Köfte
Simit Börek
Lavaştan Kolay Beyti Kebabı
Annemin Tarifiyle Nohut Yemeği
Hdabla | © 2025 |