Beyti Kebap

Beyti Kebap Tanımı İçin Malzemeler
- ️1-2 adet yufka
Köftesi için;
- ️400 gram kıyma
- ️1 adet soğan
- ️1 adet yumurta
- ️1 diş sarımsak
- ️1/2 (yarım) çay bardağı galeta unu
- ️Tuz
- ️Karabiber
Yufka üzerine sürmek için;
- ️3-4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Domates sosu için;
- ️1 su bardağı domates sosu (konserve ya da yerine domates rendesi)
- ️Karabiber
- ️Tuz
- ️1 tatlı kaşığı tereyağı
Servis için;
- ️Yoğurt
Beyti Kebap Tanımı Nasıl Yapılır?
- Köfte için materyallerimizi yoğurarak form verelim.
- Tereyağını eritip sıcağının çıkmasını sağlayalım.
- Köfteleri borcama dizip 180 derece fırında 15 dk pişmeye bırakalım.
- Yufkayı ortadan 2’ye keserek tereyağı sürelim ve uzun düz kısmına köfteleri yerleştirip saralım.
- Verev formunda keserek pişirme kağıdı serdiğimiz tepsimize dizelim.
- Üzerlerine tereyağı sürüp tekrar fırına gönderelim. Kızarmasını sağlayalım.
- Bu sırada domates sosunu hazırlayalım.
- Tereyağını eritip domates sosu ya da domates rendesini ekleyelim.
- Üzerine karabiber ve tuz ek edip karıştıralım.
- Servis sırasında yanına yoğurt ve maydanozlarla süsleyerek servis edebilirsiniz.
- Ben ekstra yanına biber de közledim beğenilen sunum sağlaması için.
- Dilerseniz sizler de bu biçimde yapabilirsiniz.
Deneyecek olanlara afiyet olsun. 🤗 Daha fazlası için instagram ve youtube nefis. Maceralarım profillerini takibe geçebilirsiniz 🥰.
Beyti Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








