Krep Pasta

Krep Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Krep için gereçler;

  • 3 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı dolusu kakao
  • 2 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket şekerli vanilya tozu
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ

İç dolgusu için;

  • 2 paket krem şanti tozu
  • 1,5 (bir buçuk)su bardağı süt

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Krep Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Krep için yumurta ve toz şekeri çırpalım.
  2. Sütü ve öbür gereçler ekleyip akışkan kıvama gelene kadar çırpalım.
  3. Tavayı yağlayıp peçete ile silip orta büyüklükte bir kepçe ile 1 kepçe koyup baloncuklar olunca aykırı çevirelim, zıt çevirdikten sonra 15 sn sonra olalım çok pişirmeyelim yumuşak olması değerli.
  4. Kreplerin hepsini pişirelim toplamda 12 adet krep çıkıyor.
  5. Krem şantiyi çırpalım ve tek tek kreplerin içine ve kutladığımız kısmına sürelim.
  6. Teker teker dolayarak pasta görünümü elde edelim. Dolaba kaldırıp 2 saat bekletelim.
  7. Son olarak üzerine pudra şekeri serpiştirip servise hazırlayalım.

Krep Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köfteli Bowl
4 Malzemeli Glutensiz Rafine Şekersiz Kurabiye
Milföyden Kolay Tatlı
Elmalı Cevizli Tarçınlı Kek
Yaprak Sarma
Rulo Börek
Hdabla | © 2025 |