Pastane Usulü Islak Kek

Pastane Metodu Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao

Sosu için;

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 2 yemek kaşığı kakao

Üzeri için;

  • Antep fıstığı yahut hindistan cevizi

Pastane Yöntemi Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yumurta ve şekeri uygun bir kaba alarak mikser yardımı ile beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
  2. Ardında sıvı yağ ,süt, un ,kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  3. Homojen bir kıvam alınca borcamı sıvı yağla yağlayalım.
  4. Kek hamurunu borcama dökelim.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirelim .
  6. Sosu için tüm gereçleri tencereye koyalım ve güzelce çırpalım.
  7. Sosumuzu kaynayana kadar daima karıştırarak pişirelim .
  8. Kaynayınca altını kapatarak bir kenara alalım pişen ve 5 dakika birinci sıcaklığı çıkmasını bekleyelim.
  9. Dilimleyelim, sosumuzu kekin üzerine gezdirelim.
  10. Sosumuzu çekmesi için 3 saat dinlemeye bırakalım ,sonra istediğimiz üzere süsleyelim servis edelim afiyet olsun.

Pastane Metodu Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Üç Kişilik Akşam Yemeğim
Bebekler İçin Pankek
Sütlaç
Protein Glutensiz Krep ( Mercimek Krep )
Çıtır Kereviz Salatası
Roka Salatası
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet