Pastane Usulü Islak Kek

Pastane Metodu Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
Sosu için;
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
- 2 yemek kaşığı kakao
Üzeri için;
- Antep fıstığı yahut hindistan cevizi
Pastane Yöntemi Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurta ve şekeri uygun bir kaba alarak mikser yardımı ile beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
- Ardında sıvı yağ ,süt, un ,kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- Homojen bir kıvam alınca borcamı sıvı yağla yağlayalım.
- Kek hamurunu borcama dökelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirelim .
- Sosu için tüm gereçleri tencereye koyalım ve güzelce çırpalım.
- Sosumuzu kaynayana kadar daima karıştırarak pişirelim .
- Kaynayınca altını kapatarak bir kenara alalım pişen ve 5 dakika birinci sıcaklığı çıkmasını bekleyelim.
- Dilimleyelim, sosumuzu kekin üzerine gezdirelim.
- Sosumuzu çekmesi için 3 saat dinlemeye bırakalım ,sonra istediğimiz üzere süsleyelim servis edelim afiyet olsun.
Pastane Metodu Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




