Su Tatlısı

Su Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 tane oda ısısında l yumurta
- 3 kahve fincanı yoğurt
- 3 kahve fincanı toz şeker
- 2 çay kaşığı karbonat
- 1 limon kabuğu rendesi
- Çeyrek limon suyu
- 5,5 kahve fincanı un (kontrollü olun yoğurdun sıvılığına yumurtanın büyüklüğüne değişebilir)
Üzeri için;
- 1 su bardağı soğuk su
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
Su Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına yumurta şekeri çırpıcıyla karıştıralım.
- Un hariç bütün gereçleri çırpıp unumuzu yavaş yavaş ekleyip unu ekledikten sonra spatulayla karıştıralım.
- Tereyağı sürülmüş baklava tepsimize dökelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dakikada fırınımda pişirdim ,tepsimizi alt katın bir altına koyalım.
- Diğer yandan şerbetimiz için tencereye şekerimizi alıp fotoğraftaki üzere altı hafif kızarmaya başlayınca sallayarak eritelim.
- Eriyen şekerimizi spatula yardımıyla karıştıra karıştıra denetimli bir formda karamelize edelim ve suyumuzu ekleyip eriyene kadar karıştıralım.
- Daha sonra yarım limon suyu ekleyip 10 dakika daha kaynatıp ateşten alıp ılınmasını bekleyelim fırından çıkardığımız tatlımız birinci sıcaklığı çıktıktan sonra bir bardak soğuk suyumuzu dökelim.
- Ilıyınca dilimleyip şetbeti döküp çekmesini bekleyelim ,dilediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz kaymakta kullanabilirsiniz.
Not; şerbeti bu ölçülerle bize ülkü geldi şayet çok tatlı seviyorsanız şekeri 4 su bardağı suyuda 3,5 su bardağına çıkarabilirsiniz.
Su Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













