Ezogelin Çorbası

Ezogelin Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 yemek kaşığı mercimek
  • 1.5 yemek kaşığı bulgur
  • 1.5 yemek kaşığı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1.5 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Nane
  • Sıcak su
  • Tavuk suyu

Ezogelin Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mercimek,pirinç ve bulguru yıkadım.
  2. Üzerine su ekleyip baklagiller pişene kadar kaynattım.
  3. Ayrı bir tencerede soğanı kavurdum.
  4. Üzerine tereyağ ve unu ekleyerek unun kokusu çıkana kadar yeniden kavurdum.
  5. Üzerine salça ve sıcak suyu ekledim.
  6. Bu sırada pişen baklagillerimi ve baharatları da ekleyip çorbamı 10 dk daha kaynatıp kapattım.
  7. Limonla servis ettim. Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun.

Ezogelin Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mozaik Pasta
Pastane Usulu Ekler
Fırında Sebzeli Kızarmış Tavuk
Patatesli Basit Börek
Zeytinyağlı Enginar Yemeği
Öfelemeç Tarifi
Hdabla | © 2025 |