Meyhane Pilavı

Meyhane Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 2 adet orta uzunluk domates
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Sıvı yağ
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Meyhane Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yemeklik doğradığımız soğanlarımızı yağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz .
  2. Yuvarlak doğradığımız biberleride kavuralan soğanımızın üzerine ekleyip 5 dakika kadar kavuruyoruz.
  3. Kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domateslerimizde ekleyip domateslerin rengi dönene kadar kavurup salçamızı ve baharatlarımızı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavuralım.
  4. Bulgurumuzu ek edip 5 dakika kadar kavurup sıcak suyumuzu ek ediyoruz.
  5. İlk evvel harlı daha sonra kısık ateşte bulgurlarımız pişip suyunu çekene kadar pişiriyoruz…. Ve 10 dakika kadar dinlendiriyoruz. Afiyet olsun 🥰.

Meyhane Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ramazan İçin Evde Ekmek (Ayçiçekli)
Ek Gıda Dönemi Etli Ispanak
Kabak Meze + Lavaş Cips
Kinoa Kısırı (Glutensiz,diyet Kısır)
Soğan Dolması
Vitamin Deposu Gün Salatası
Hdabla | © 2025 |