Vişneli Cheesecake

Vişneli Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Taban için;
- 2 paket burçak bisküvi
- 1/2 (yarım) su bardağı fındık
- 100 gram eritilmiş tereyağı
Kreması için;
- 600 gram labne (3*180 gram kullandım)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 kutu krema( pasta için olan yağlı)
- 3 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı nişasta
Vişneli sos için;
- 2 su bardağı donmuş çekirdeksiz vişne
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım kahve fincanı su
Vişneli Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt koyulur.
- Kenarları 2 kat folyo ile kaplanır.
- Taban için bisküvi fındık ile birlikte çekilir.
- Üzerine eritilmiş tereyağı eklenerek karıştırılır.
- Karışım kalıba alınır bastırılarak taban oluşturulur.
- Kalıp buzdolabına alınır.
- Labnelerin suyu süzülür.Karıştırma kabına alınır.
- Şeker eklenerek çırpıcı ile !!! karıştırılır. ❗çok fazla çırpılmayı sevmez cheesecake çatlar ve çökmeler oluşur )
- Krema, vanilya ve nişasta eklenerek karıştırılır.
- Teker teker yumurtalar eklenir yeniden nazikçe karıştırılır.
- Hazırlanan karışım bisküvilerin üzerine dökülür.
- 160 ° alt üst fansız ayarda evvelce ısıtılmış fırında kapağı hiç acilmadan yaklaşık 60- 70 dk pişirilir.
- ❗❗En alt rafa su dolu tepsi koymayı ihmal etmeyin ki çatlamadan pişsin. Her fırının pişirme suratı farklıdır.
- Hemen üzeri kızarmaya baslarsa dereceyi düşürebilirsiniz.
- Kenarlardan hafif kızarmaya başladığında fırını kapatabilirsin. (❗❗fırından çıkarmıyoruz ,kapağı aralık halde soğumasını bekliyoruz. ).
- Kalıbı salladığınızda kenarlarının tutmuş ortasının hafif sallanıyor olması gerekli.
- Daha sonra oda sıcaklığında büsbütün soğuduktan sonra dolaba kaldırılır.
- En az bir gün dinlendirilir.
- Vişne sosu için şeker ve vişneler birlikte ocağa alınır.
- Kaynamaya başlayınca nişasta su ile açılarak eklenir.
- Kıvam alınca hafif ılıyana kadar karıştırılır.
- Cheesecake üzerine dökülür.
- Sos soğuduğunda servis edilir.
- Dinlendikçe hoşlaşan bir tatlı. Afiyet olsun.
Vişneli Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













