Tam Kıvamında Kandil Simidi

Tam Kıvamında Kandil Simidi Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4,5 su bardağı un( benim ölçtüğüm bu siz dikkatlı un ekleyin️)

Üzerine;

  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • Yarım su bardağı su

Bulamak için;

  • Kavrulmuş susam

Tam Kıvamında Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak un hariç başka materyallerimizi yoğurma kabımıza alalım.
  2. İçerisine yavaş yavaş unu ekleyelim. Un ölçüsünü yukarda yazdım.
  3. Ceviz büyüklüğünde koparıp modüller yapalım.
  4. Bu parçalarada simit halini verelim.
  5. Önce pekmezli suya sonra susama bulayıp tepsimize alalım.
  6. 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun🌸.

Tam Kıvamında Kandil Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Salçalı Sosis Tava
Tarifi Ustasından; Balaban Kebabı
Fırında Tavuk Ciğer
Yoğurtlu Makarna Çorbası
Mütebbel Mezesi
Sarımsaklı Pizza Ekmek
Hdabla | © 2025 |