Sebzeli Poğaça
Sebzeli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt( klasik uzunluk çay bardağı ölçüsü)
- 1 tane küçük kapya biber
- 1 tane küçük uzunluk rendelenmiş havuç (suyu sıkılmış)
- Yarım demet dereotu
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 tane yumurta ( akı hamura,sarısı üzeri için ayrılacak)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- Yaklaşık 3 su bardağı un ( denetimli ekleyelim lütfen yumuşak bir hamur olmalı)
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
Sebzeli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına un hariç öbür gereçleri ekleyip karıştıralım .
- Üzerine yavaş yavaş unu ek ederek yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Hamurdan kesimler koparıp yuvarlayalım yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp evvelden ısıtılmış 18o derece fırında yaklaşık 30 dakika denetimli pişirelim.Afiyet olsun.
Sebzeli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















