Tane Tane Şehriyeli Pirinç Pilavı

Tane Tane Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı pirinç
- 1,5 yenmek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı arpa şehriye
- 1 su bardağı tavuk suyu
- Sıvı yağ
- Tuz
- Limon
(isteyen tavuk suyu ve et suyu kullanabilir )
Tane Tane Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinçleri ıslatma kabına alıp birkaç kere yıkıyoruz daha sonra ılık suda 1 çay kaşığı tuz ile 10 dakika bekletiyoruz.
- Tereyağı ve sıvı yağımızı pilav tenceremize eritelim.
- Tamamen eridikten sonra şehriyeleri ekleyip 1-2 dakika pembeleşene kadar karıştırıyoruz ( dikkat edelim şehriyeler yanmasın çok koyu olmasın).
- Islattığımız pirinçlerin suyunu döküp bir su daha ekleyerek tekrar süzüp pilav tenceremize ek ediyoruz.
- 2-3 dakika ortada karıştırarak pirinçleri kavuruyoruz.
- Genelde 1 su bardak pirinç için 1. 5 su bardağı kaynar su ek ediliyor ( pirinçin cinsine nazaran ölçüler değişebilir) ben 1. 5 pirinç için 1 su bardağı daha evvelce haşladığım tavuk suyunu 2 su bardağı sıcak su ek ettim.
- Kaynamaya başlayınca tuzunu ayarlayıp ve 3-4 damla limon sıkıyorum.
- Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirmeye devam edelim suyu büsbütün çektikten sonra bir kere karıştırıp demlenmesi için ocaktan alıp üzerini kapatıp 10 dakika bekletip sonra servis ediyoruz.Afiyetler olsun 🍀.
Tane Tane Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











