Yaban Mersinli/Limonlu Kırıntılı Kek (Crumble Kek )

Yaban Mersinli/Limonlu Kırıntılı Kek (Crumble Kek ) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- 1 kase yabanmersini (ben donmuş kullandım)
- 1 limon kabuğu rendesi
- 2.5 su bardağı un
Kıtır kısmı için;
- 50 gram margarin ya da tereyağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 4 yemek kaşığı un
Yaban Mersinli/Limonlu Kırıntılı Kek (Crumble Kek ) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce crumble kısmı için margarin yada tereyağını şeker ve unu uygun bir kaba alıp elimizle ovalayarak karıştıralım 👍
- Kek için; yumurta ve şekeri şeker eriyinceye kadar çırpalım.
- Yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Un kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek bu karışıma ekleyelim limon kabuğu rendesini de ekleyip spatula ile karıştıralım.
- Yabanmersinlerinin yarısının üzerine bir yemek kaşığı un serpiştirelim ve kek hamurumuzun içine ekleyip karıştıralım.
- Harcımızı yağlı kağıt yerleştirdiğimiz baton kek kalıbına dökelim.
- Kalan yabanmersinlerini harcımızın üzerine serpiştirelim son olarak crumble kısmı için hazırladığımız karışımı kaşıkla kekimizin üzerine her yerine gelecek formda dökelim.
- Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında pişirelim.
- Benim kekim 50 dakikada pişti denetimli olalım her fırının pişirme mühleti farklılık gösterir.
- Kürdanla ya da çatalla denetim edebilirsiniz pişip pişmediğini kekimiz hazır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 😋.
Not: istediğiniz meyve ile hazırlayabilirsiniz ( çilek vişne kiraz frambuaz). Crumble kısmı için yağın soğuk olması değerli ben yarım saat kadar buzlukta beklettim.
Yaban Mersinli/Limonlu Kırıntılı Kek (Crumble Kek ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













