Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 adet yumurta
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • İstediğiniz kadar dövülmüş ceviz
  • 2 orta uzunluk havuç
  • 2 tatlı kaşığı tarçın (artırılabilir yada azaltılabilir)

Muhallebi için;

  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 pk vanilya
  • 1 yemek kaşığı sanayağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta şeker çırpılır.
  2. Sıvıyağ, yoğurt eklenip güzelce çırpılır.
  3. Havuç ceviz eklenir.
  4. Son olarak un ,kabartma tozu ,vanilya eklenip ,kekimiz kalıba dökülür.
  5. 180 derecede pişirilir.
  6. Kekimiz piştikten sonra kabarık kalması için püf noktası fırının ağzını hafif açık bırakın birinci sıcağı fırında çıksın ki kek sönmesin.
  7. Bir tencereye süt ,un ,nişasta ,şeker alınarak pişirmeye başlanır, muhallebi göz göz ocaktan alınıp içe sanayağ ve başlaya eklenir.
  8. Muhallebiyi pişen kekin üstüne döküp,süslemesi size kalmış. Afiyet olsun🫶.

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bolu Usulü Keşli Cevizli Ev Yapımı Erişte
Kavurmalı Poğaça Tarifi
Kaşarlı Rosto Köfte (Havuç Eşliğinde)
Kajun Baharatlı Elma Patates
Bebek Pankek
İkinci Gün İftar Yemeği
Hdabla | © 2025 |