Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 adet yumurta
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- İstediğiniz kadar dövülmüş ceviz
- 2 orta uzunluk havuç
- 2 tatlı kaşığı tarçın (artırılabilir yada azaltılabilir)
Muhallebi için;
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 pk vanilya
- 1 yemek kaşığı sanayağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta şeker çırpılır.
- Sıvıyağ, yoğurt eklenip güzelce çırpılır.
- Havuç ceviz eklenir.
- Son olarak un ,kabartma tozu ,vanilya eklenip ,kekimiz kalıba dökülür.
- 180 derecede pişirilir.
- Kekimiz piştikten sonra kabarık kalması için püf noktası fırının ağzını hafif açık bırakın birinci sıcağı fırında çıksın ki kek sönmesin.
- Bir tencereye süt ,un ,nişasta ,şeker alınarak pişirmeye başlanır, muhallebi göz göz ocaktan alınıp içe sanayağ ve başlaya eklenir.
- Muhallebiyi pişen kekin üstüne döküp,süslemesi size kalmış. Afiyet olsun🫶.
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



