Dondurucuya Atmalık Pizza

Dondurucuya Atmalık Pizza Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt (ılık olacak)
  • 2 su bardağı su (ılık olacak)
  • 1 adet toz maya
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 9 su bardağı un

Üzeri için;

  • 700 gr kaşar peyniri
  • 250 gr sucuk(çoğaltılabilir)
  • 6 adet sosis (isteğe bağlı)
  • 3 adet kırmızı kapya biber (küçük doğranmış olacak)
  • 1 adet yeşil biber (küçük doğranmış olacak)
  • 1 kase haşlanmış mısır
  • 1 kase siyah zeytin (ayıklanmış)
  • 2 adet domates (küçük doğranmış)
  • 2 adet rendelenmiş lisan peyniri

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 3 diş sarımsak ezmesi
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı toz nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz

Hamuru açmak için;

  • 1 kase mısır unu

Dondurucuya Atmalık Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ben üzerindeki gereçleri kendimize nazaran belirledim sizlerde istediğiniz gereçleri ekleyip yapabilirsiniz.
  2. Öncelikle hamurumuz için sıvı materyalleri ekleyip unuda azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim ve 30 dakika mayalanması için bekleyelim.
  3. Bu evrede sosumuz için salçamızı yağımızı ve baharatları ekleyip sosumuzuda hazırlayalım.
  4. O sırada sosunu ve üzerine ekleyeceğimiz materyalleri doğrayıp mayalanan hamurun havasını alıp elimizle birazcık yoğuralım.
  5. 10 bezeye ayırıp mısır unu yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açıp yağlı kağıtın üzerine koyalım.
  6. Çatalla bir kaç yerinden delikler açalım ve evvel sosu sonra kaşar peynirini son olarak gereçleri ekleyip buzdolabı poşetinin içine koyalım ve bir pipet yardımıyla havasını alıp ağzını bağlayıp buzluğumuza kaldıralım.
  7. İstediğiniz vakit eritmeden fırında 200 derecede ön ısıtma yapmadan pişirebilirsiniz afiyet olsun 🥰.

Dondurucuya Atmalık Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kara Helva (Un Helvası)
Sağlıklı Tiramisu (Wasamisu)
Portakallı Islak Kek
Mozaik Pasta
Lokanta Usulü Tavuk Haşlama
Minik Ekmekler (Videolu)
Hdabla | © 2025 |