Su Böreği Lezzetinde Kırpık Börek

Su Böreği Lezzetinde Kırpık Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
Sosu için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı süt
- 1 şişe soda(maden suyu)
- 1 silme çay kaşığı tuz
İç harcı için;
- Peynir
- Maydanoz
Su Böreği Lezzetinde Kırpık Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yufkaları rulo yapıp ince şeritler halinde keselim ve elimizle karıştırarak şeritleri açalım. Sosu için verilen materyalleri karıştıralım (benim kullandığım peynir tuzlu olduğu için sosuna tuz eklemedim)
- büyük uzunluk borcamı hafif yağlayıp yufkaların yarısını borcama yerleştirelim. Sosun da yarısını üzerlerine dökelim. Peynir ve maydanoz karışımını serpelim. İsteğe bağlı biraz da kaşar peyniri ekleyebilirsiniz.
- Kalan yufkalarıda peynirlerin üzerine yerleştirip sosun hepsini dökelim. Bu halde buzdolabında en az bir saat dinlendirelim.
- Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında düzgünce kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Su Böreği Lezzetinde Kırpık Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








