Su Böreği Lezzetinde Kırpık Börek

Su Böreği Lezzetinde Kırpık Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka

Sosu için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 şişe soda(maden suyu)
  • 1 silme çay kaşığı tuz

İç harcı için;

  • Peynir
  • Maydanoz

Su Böreği Lezzetinde Kırpık Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yufkaları rulo yapıp ince şeritler halinde keselim ve elimizle karıştırarak şeritleri açalım. Sosu için verilen materyalleri karıştıralım (benim kullandığım peynir tuzlu olduğu için sosuna tuz eklemedim)
  2. büyük uzunluk borcamı hafif yağlayıp yufkaların yarısını borcama yerleştirelim. Sosun da yarısını üzerlerine dökelim. Peynir ve maydanoz karışımını serpelim. İsteğe bağlı biraz da kaşar peyniri ekleyebilirsiniz.
  3. Kalan yufkalarıda peynirlerin üzerine yerleştirip sosun hepsini dökelim. Bu halde buzdolabında en az bir saat dinlendirelim.
  4. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında düzgünce kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Su Böreği Lezzetinde Kırpık Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kandil Simidi
Pirinç Pilavı (Lezzetli, Tane Tane)
Bal Kabaklı Muhallebi
Etsiz Ve Pratik Çiğ Köfte
Karamelize Kestane Şekeri
Zeytinyağlı Yaprak Sarması
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet