Etli Güveç Tarifi

Etli Güveç Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo et
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 -3 diş sarımsak
  • 3 -4 adet patlıcan
  • 1 tane kapya biberi
  • 2 tane yeşil biber
  • 1.5 su bardağı domates sosu
  • Tuz
  • Yağ

Etli Güveç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle etimizi düdüklüde 45-50 dk haşlayalım.
  2. Sonra patlıcanları alaca soyup istediğiniz biçimde kesip kızartalım.
  3. Ardından soğanı sarımsağı da yemeklik doğrayıp sıvı yağ eklenen tenceremize alalım çabucak akabinde biberleri de istediğiniz formda doğrayıp ekleyelim.
  4. Soğan ,sarımsak ,biberler pişip kavrulunca haşlanan etimizi suyuyla birlikte ekleyelim (eti haşlayınca çok su eklemeyin ).
  5. Et suyunu çekince domates sosunu ekleyelim sos da suyunu çekince kızarttığımız patlıcanları ekleyip 3 -4 dk pişmeye bırakıyoruz sonra ocağın altını kapatalım.

Etli Güveç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hamburger Ekmeği
El Açması Baklava
Kayseri Nevzine Tatlısı
Mayasız Yumuşacık Poğaçalar (15 Dakikada Hazırlanabilen 3 Çeşit Poğaça)
Et Sote
Tavuklu Sebzeli Bulgur Pilavı
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet