Soğan Dolması Ve Pırasa Sarması

Soğan Dolması Ve Pırasa Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet kuru soğan (istediğiniz kadar)
  • 3 adet pırasa (istediğiniz kadar)

İçi için;

  • 100 gram kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu

Sos için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Su

Soğan Dolması Ve Pırasa Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanın kabuklarını soyup ortasına kadar keselim.
  2. Pırasalarıda uzunlamasına kesip ortasına kadar keselim.
  3. Kaynar suda 10 dk haşlayalım.
  4. Pırasa daha erken haşlanıyo.
  5. İç harç için yagı tavaya alıp kıymayı katalım.
  6. Soğanı ince ince doğrayalım.
  7. Yeşillikleride doğrayalım.
  8. Kavrulan kıymanın içine soğanı ek edip kavuralım.
  9. Salçayı ekleyelim.
  10. Pirinçi ve baharatlarıda ekleyip karıştıralım.
  11. Bir su bardağı sıcak su ek edelim.
  12. Suyu çekince kapatıp yeşillikleri ek edelim.
  13. Soğan ve pırasanın yapraklarını ayırıp iç harçtan katıp saralım.
  14. Tencereye yerleştirelim.
  15. Soslu suyu hazırlayıp tencereye ek edelim.
  16. Kısık ateşte pişirelim.

Soğan Dolması Ve Pırasa Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kumlu Pasta
Rafine Şekersiz Balkabaklı Kek
El Açması Muska Böreği
Çilekli Yoğurtlu Smoothie
Kremalı Kapya Biberli Erişte
Tereyağlı Pirinç Pilavı
Hdabla | © 2025 |