Portakallı Kek

Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet portakal
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) su bardağı su
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Portakalların ikisinin suyu çıkarılacak.
  2. 1 portakalı dilimleyip şeker ve yumurta ile birlikte blenderdan bütün portakal kalmayacak kadar geçiriyoruz.
  3. Üzerine yarım su bardağı suyu ve sıvı yağı ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Kontrollü bir halde unu katıp,kabartma tozu ve vanilyayi ekliyoruz.
  5. Çok koyu olmayan hoş bir hamurumuz olcak. (borcamda yada kek kalıbında yapabilirsiniz,ben kalıp tercih ettim tereyağı ile güzelce yağladım kolaylıkla çıkması için).
  6. 175 derecede evvelden ısınmış fırında pişiriyoruz.
  7. Fırından çıkardıktan sonra sıcağı çıkınca portakal sularını her yerine değecek halde üzerine döküyoruz.

kekin içine kullanacağımız portakal kabukları ile birlikte koyulacak.

Ferah ve güzel bir kek tanımı deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ramazan Pidesi (Fırından Alınmış Gibi)
Su Böreği Tadında Peynirli Börek
Supangle (Çikolatalı Puding)
Salep Tatlısı
Kuru İncirli Muhallebi
Karadeniz’in Efsane Lezzeti: Kuymak Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet